Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O třech taktických chybách pana Drahoše.

A také o jedné obrovské chybě pana prezidenta Zemana, kterou naštěstí pro něj nikdo nezvedl z podnosu na kterém ji sám nabídl.

Nechci se zabývat vhodností toho, či onoho kandidáta, jen chci zmínit tak trochu podprahové věci, které ale velmi významně mohly volby ovlivnit. Možná se to někomu bude zdát, jako drobnosti, ale ty často rozhodují víc, jako prohlášení, proklamace a výzvy.

Tak že nejdříve k panu Drahošovi.

Jeho první chybou bylo to, jak předváděl to stahování králíka. Nevím čeho tím chtěl dosáhnout, snad ukázat, jak je šikovný a zručný, ale neuvědomil si, jak nepříjemně to muselo působit na lidi, co mají často králíky, jako domácí mazlíčky, jak podprahově působí ono - stahovat někoho z kůže, zvláště v době voleb a pak je potřeba si uvědomit, že ve společnosti je spousta vegetariánů a hlavně lidí, co sice maso jí, ví, že se zvířata kvůli tomu musí zabít, ale odmítají se na to dívat. Já vím, je to pokrytecké, ale je to tak. Takže tím stahováním králíka určitě voliče spíš odradil, jak přilákal.

Druhou taktickou chybou bylo útočit na pana Zemana přes jeho nohy. Ne jen slovně, ale i předváděním se, hlavně tou "piruetou" před novináři, která pak v dost posměšném duchu obletěla virtuální prostor. A zase tu máme to podprahové poselství, které to o člověku vysílá, ač pravda je třeba někde jinde a to, že dotyčný bude pěkná korouhvička.. Pan Drahoš neměl vůbec zapotřebí se předvádět, jaký je geroj na pohyb proti Zemanovi, protože to pak vypadá, že lidé jsou idioti a musí se jim to pořádně zdůraznit. Nikdo přece ani na chvilku nemohl pochybovat ze svižné chůze pana Drahoše, že na tom s pohybem je výborně. Jediné, co tím docílil, tak že jistě všichni lidé museli uznat, že by mohl být lepším kladečem věnců, ale pro mnoho se stal i člověkem bez empatie k tělesnému postižení a to se v české kotlině moc neodpouští.

Třetí taktickou chybou bylo, že si po sečtení všech hlasů, co nehlasovaly pro pana Zemana byl asi příliš jistý svou výhrou a doslova vytrhl Zemanovi trn z paty, když ho vyzval k duelu, aniž by si uvědomil, že tam je Zeman rybou ve vodě, že si to určitě hodně přál se s panem Drahošem utkat tváří v tvář před miliony diváků. Zeman takovouhle výzvu totiž učinit nemohl, protože by porušil vlastní slib, že se předvolební kampaně nebude účastnit a pokud ho lidé zvolí, pak ať je to na základě jeho práce ve funkci prezidenta. Pan Drahoš mu svou výzvou doslova daroval vítězství ve volbách. Musím říct, že pan prezident jeho výzvu zužitkoval na 100%. Jednak k povídání s panem Soukupem na Barrandově, získal cenný čas na stanici NOVA, pak "přejel" pana Drahoše na Primě a do České televize o které věděl, že se přímo úporně bude snažit, aby nebyla napadená, že straní panu Drahošovi a to i díky vyjádření jeho manželky, že manžela v ČT mají rádi, takže do této televize přišel Zeman, jako neútočný člověk, zatím co pan Drahoš útočil a tím celý závěr kampaně jako by ukázal, kdo umí být noblesně nad věcí a kdo ne. Prostě pan Drahoš bohužel pro něj skočil panu Zemanovi na špek a zároveň ukázal, jak je mizerný diskutér i politik.  

Ale musím říct to hlavní, že pan Zeman udělal podle mě tak obrovskou chybu, že ho mohla stát druhé vítězství. Bylo jeho štěstím, že soupeř zaujatý útoky na jeho tělesný stav si toho zřejmě nevšiml. Začalo to tím, že pan prezident se podle mě hodně nešťastně vyjádřil o panu Dubčekovi, když řekl, že se tenkrát v 68. roce podělal hrůzou. Tato slova byla hodně za hranou, protože někdo by něco takového snad mohl říct jen v případě, kdyby byl tam tenkrát s nim také a nepodepsal. Člověk nemůže soudit člověka, když neví, co se tam tenkrát dělo a když stejně se vědělo, že nám nikdo na pomoc nepůjde. Dubček nerozhodoval tenkrát o své zbabělosti, ale s ohledem na zodpovědnost, kterou měl vůči občanům naší země. Pan Zeman si asi neuvědomil, že pan Dubček je na Slovensku i mezi Slováky žijícími v Česku stále hodně oblíbený a tak mohl ztratit hlasy. Naštěstí pro pana prezidenta se na to zapomnělo i díky tomu, že Drahošův tým to nějak nevyužil.

Ale pak nastala ona situace, která Zemanovi mohla ve volbách dost ubrat hlasů. Vzpomínáte, jak na něj v prvním kole vyběhla ta polonahá ukrajinská aktivistka s prázdnýma rukama na hlavou, aby všichni viděli, že nemá zbraň a ochranka ji brutálněji nezpacifikovala? A vzpomínáte na ten výraz, co se objevil v Zemanově tváři a nějaký čas přetrvával? Mě první, co napadlo při vzpomínce na to, co řekl o Dubčekovi, že se právě "podělal" hrůzou a už jsem viděl tu fotku s titulky v novinách, ty vtipy na sociální síti, že Zeman obvinil Dubčeka, že se podělal z armády Varšavské smlouvy a na to, aby se podělal on, tak že stačila jediná žena z Ukrajiny, navíc na půl nahá a s prázdnýma rukama..  Ale ku podivu si to nikdo nespojil a to celých 14 dnů. A to bylo Zemanovo štěstí, že poradci pana Drahoše i sám pan Drahoš byli, jací byli.

Autor: Přemysl Čech | neděle 28.1.2018 17:36 | karma článku: 40,06 | přečteno: 6904x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

Všichni lidé mají nějakou svou víru, prostě v něco věří.. Někdo věří v Boha a jiný věří, že neexistuje. Prostě vše, co nemůžeme racionálně dokázat se stává pouhou vírou.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08 | Přečteno: 126x | Diskuse| Osobní

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

Znáte to, otevřete časopisy, noviny a často i ty seriózní a vykoukne na vás horoskop. Moc nechápu proč. Vždyť logicky vzato tyto horoskopy mají stejnou vypovídací hodnotu, jako kdyby si je vymyslel sám čtenář.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31 | Přečteno: 136x | Diskuse| Ostatní

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

Na tomto světě jsou myslím jen tři "objekty" u kterých není možné změřit jejich kapacitu. Tím prvním je vesmír, tím druhým mozek a tím třetím naše zeměkoule..

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88 | Přečteno: 175x | Diskuse| Osobní

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

Příroda po celou dobu své existence vytvářela tolerantní rostliny vůči prostředí ve kterém se nacházely.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03 | Přečteno: 240x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Přemysl Čech

O vitamínech a tom ostatním.

Vitamíny jsou důležitá součást našeho života a přesto proti sobě vedou nekonečný boj. A ne tak, že by C vitamin bojoval třeba s B komplexem.

18.6.2023 v 23:03 | Karma: 9,70 | Přečteno: 172x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28,  aktualizováno  16:44

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 398
  • Celková karma 6,08
  • Průměrná čtenost 1414x
Snažím se žít podle svého motta:
"Je lepší jít za sluncem, než za svým stínem."