Už tenkrát byly problémy, jenže se o nich moc nemluvilo. Tak třeba s jahodami, které se tenkrát z Polska vozily do konzerváren a byly díky výskytu salmonely občas nepoužitelné. Tak že nic nového.
Teď mají ke všemu Poláci prostě tu smůlu, že zem, tak závislou na zemědělské produkci, před léty postihl zákaz masívnějšího exportu do Ruska a tak se musí uplatnit na západním trhu a to hlavně nízkou cenou. No a tak se nedivme, že některé výrobce inspiruje i nezákonná praxe, hlavně, že vydělají i když prodají zboží "za pár šupů". Takových výkuků je ale dost v každém státě a u nás nemluvě.. Stačí zabrousit do lihové a metanolové aféry, nebo třeba když kdysi přidávali rakouští vinaři kvůli "lahodnosti" do vína fridex..
Osobně, jako největší problém Polska vidím v tom, že ti, co by měli bojovat za vlastní kvalitní potraviny celou věc zlehčují, místo toho, aby ji správně vyhodnotili, cítí se ublíženě a ještě vyhrožují odvetnými opatřeními, jako třeba polský ministr zemědělství. Věci je potřeba řešit, kontrolovat a ne své problémy svádět na druhé. Tak tímto způsobem, bez jakékoliv sebereflexe, dosáhnou docela zbytečně jen toho, že se opravdu lidé začnou od polských potravin hodně odvracet. A to by byla pro polské producenty škoda, protože osobně věřím, že převážná část jejich výrobků je v pořádku.