Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahoj Přemku.

Žádný celospolečenský systém není ideální a i uspořádání jakž takž optimální může být vždy jen do jisté míry a jen dočasně. Každý systém se ve svých idejích unaví a degeneruje. Společnost tvoří lidé nejrůznějších potřeb a zájmů a vytvořit dlouhodobě něco přijatelného pro všechny je nemožné.

Vývojovou komercializaci i nihilizaci kultury na západě jsem pociťoval již za doby socialismu, aniž jsem tam někde byl. Z toho, co se k nám dostávalo, a děsil jsem se toho již tehdy. Nebyl jsem v souladu ani s ideami komunismu, které zase jaksi kulturu ideologicky třídily a vymezovaly, takže jsem v tom bruslil jak uměl a těžce bruslím dodnes. Tehdy jsem ale byl ve svém vnitřním vývoji, dnes již pociťuji dopady na svou zralost.

Společenský systém tvoří a se tvoří hlavně pro tu drtivou většinu a některé výjimky musejí proto po celý život jen živořit a přežívat. Tatáž cenzura a hlídači kam se vrtnou.

To co píšeš je pravda a dnes to bohužel již vyhnívá i tady.

3 0
možnosti
MR

Máte pravdu, také patřím k té generaci která vidívala Německo, Francii Británii a vůbec vše mimo Tábor míru jako oázu svobody a demokracie. A opravdu tomu tak bývalo.

Dens snad jedině V4 a směrem dolu, Pobaltí a vůbec bývalé sovětské evropské državy si ještě mohou říkat Západ. Uznal to i Trump.

Ne ale že bych z toho měl radost.

13 1
možnosti
Foto

Já z toho také radost nemám..

0 0
možnosti
  • Počet článků 398
  • Celková karma 6,08
  • Průměrná čtenost 1414x
Snažím se žít podle svého motta:
"Je lepší jít za sluncem, než za svým stínem."