Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak nejsem z něj kdovíjak „vydřenej“, není to ani Masaryk, ani Hácha nebo Havel, nicméně z těch, které znám, si ho dovedu představit jako vcelku ucházející hlavu státu.

1 0
možnosti

Mezi uvedené otázky by dobře zapadla i ta klasická: "Už jste se přestal opíjet a bít svou ženu?" - Ano / Ne

2 0
možnosti

I když jsem ke kalkulačce také poměrně skeptický, nemyslím, že do rozhodovacího procesu nepatří názory na věci, které nepatří přímo do pravomocí prezidenta. Volič se rozhoduje podle celkového názorového profilu kandidáta, u něhož se pak předpokládá, že se jím bude řídit v rámci prezidentských pravomocí. Kromě toho může z pozice své funkce nastolovat témata, takže volič se může rozhodovat i podle toho, jaké názory chce, aby byly slyšeny.

Takže ano, vztah k islámu, imigraci či klimatickému alarmismu tam patří. A rozhodně tam patří otázky týkající se ekonomie, protože jednou z velmi významných (a velmi podceňovaných) pravomocí prezidenta je rozhodovat o složení bankovní rady ČNB.

Myslím si, že vliv má. I před parlamentními volbami si volební kalkulačku dělala většina mých známých a jejich výběr výsledek částečně ovlivnil.

Co vnímám na kalkulačce pozitivně, je fakt, že rozhodovací proces stáčí k věcným otázkám. Politické rozhodování pod vlivem osobních sympatií a charismatu nepatří mezi nešťastnější.

2 2
možnosti

nejšťastnější, také si vždycky překlepu všimnete až potom, co zmáčknete odeslat? :-)

1 0
možnosti
Foto

Třeba otázka 33: „Handicapované děti se mají většinově vzdělávat odděleně od nehandicapovaných. V současnosti se v ČR stále více prosazovalo inkluzivní vzdělávání, tedy společné vzdělávání pro co nejvíce dětí, kdy "speciální vzdělávání" je vyhraženo jen pro nejtěžší postižení.“

je položená neodpověditelně – jsem pro integraci TELESNĚ postižených, pokud si to rodiče přejí, ale jsem proti integraci PSYCHYCKY postižených – jak těžší formy autismu, tak v případě mentální retardace.

..

Nicméně mi vyšli kandidáti takto:

77 % Petr Hannig (ač má na svém blogu často velmi rozumné názory, je pro mě nevolitelný pro spolupráci s Bartošem)

73 % Mirek Topolánek – buran, ale není to podle mě křivák; asi ho budu volit, ač ODS jsem volil pouze v tom roce, když šla do voleb poprvé.

70 % Jiří Hynek, o němž nic nevím

58 % Michal Horáček, kterého znám opuze jako textaře

a další pod 50 procenty.

6 1
možnosti
Foto

Jo a teď jsem to vyplnil ještě jednou a zkusil odpovědět i na většinu špatně položených:

79 % Topolánek

66 % Hannig

64 % Hynek

57 % Horáček

..

Za stávajících informací (možná tedy ještě do voleb změním názor) bych beztak volil Topolánka, na to jsem tu kalkulačku nepotřeboval, ale jsem za ni rád, děkuji programátorům.

2 0
možnosti
JH

Osobně jsem tu anketu ani nečetl, ale vaše podání je nesporně lepší, než to mainstreamové. Proč nejsou novináři takoví, jako VY? Asi vím proč, oni takové, blbé otázky klást musí, jelikož by jinak přišli o práci.R^

9 0
možnosti
Foto

Klidně si ji zkuste, nebolí to. ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS