Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Taky jsem se těšil na pana Kuberu. Ale jeho důvody chápu.

0 1
možnosti
RK

Lidé a nejen lidé, ale i věci kolem nás, se odehrávají nikoliv v nějakých pozvolných a klidných změnách, ale jsou charakteristické tím, že po určitém stabilním (přesněji neměnném období) dojde k hledání nového rovnovážného stavu. A tato změna nebývá pozvolná a bez výkyvů. Je to v podstatě ono oblíbené ode zdi ke zdi.

Proto není překvapivé, že symbolem letošních voleb je antiZeman, kterého představuje J. Drahoš. Jeden extrém tak bude střídat druhý. Přičemž slovo extrém může být pro někoho zavádějící. Vidíme to i na kampani metoo. Nadvláda bílého muže v uvozovkách nadsamce se nám zvrhává v nadsázce k popravám bez soudů v režii žen. Nesmyslná politická korektnost zrodila svůj protipól v podobě nekorektního D. Trumpa a tak by se dalo pokračovat.

Nicméně ona nová klidová hladina leží vždy někde mezi dvě extrémy a záleží jen na tom, jak dlouho bude trvat, než k ní dospějeme.

To, co mě na celé věci vždy zaráží, je skutečnost, s jakou ochotou a radostí se vstříc oněm protipólům ženeme. Jako kdyby nám chybělo záchranné lano, tlumení. A tak se na scéně objevují Věci veřejné s V. Bárty a R. Johny a stejné nadšení z nepolitické politiky vytáhne z klobouku např. A. Babiše. V aktuální prezidentské volbě byl vytažen J. Drahoš. Zkrátka z extrému do extrému.

Co bývá pro toto nadšení společné, je počáteční podpora tzv. elit. Proto bych i před elitami varoval...

Česko čeká na nového prezidenta, ale bez ohledu na sobotní výsledky si dle mého ještě dalších pět let počkáme.

3 0
možnosti
MR

Mě by zajímalo, kde lidi berou jistotu, že se zvolením Drahoše jde automaticky budoucnost státu do kopru.

Asi jim někdo poradil, že prej velký špatný...

1 1
možnosti
JN

Zeman + mistr bonmotů, umí zapůsobit na masy

- pomstychtivá troska

Drahoš + slušnost a vzdělání

- absence charismatu lídra

U mne je to vcelku jasné.

1 2
možnosti
JR

J35a75n 63R72i72c76h49t50e89r

24. 1. 2018 11:11

V rámci korektnosti byste ovšem měl ono "vzdělání" přiřknout i Zemanovi, to mu upřít nemůžete.

Na rozdíl třeba od Václava Havla, který ho neměl a prezidentem se stal, nebo p. Schwarzenberga, který ho také neměl a prezidentem se stal málem.

Pak vám ovšem zbývá jen ta "slušnost". Jako mínus byste nicméně měl přidat i absolutní politickou nezkušenost.

Pokud tedy chcete za prezidenta i někoho jiného než pouhého "kladeče věnců", pak byste měl své rozhodování ještě zvážit.

Já jsem dosud nerozhodnutý, zatím mě ovšem příznivci p. Drahoše svou často velmi vulgární "antikampaní" proti Zemanovi přesvědčují spíše o tom, abych nakonec, přes veškeré mé výhrady, dal hlas p. Zemanovi.

A ostatně nejsem jediný. Obávám se, že pokud Zeman vyhraje, do značné míry za svou prohru bude p. Drahoš moci poděkovat právě svým fanatickým příznivcům.

(mimochodem, jako mínus bych Zemanovi přidal ještě podporu Babiše, to je, alespoň pro mě osobně, opravdu velký problém)

0 0
možnosti
JZ

Možná trochu tušíte, ale moc jste to netrefil. Není to tak, že Zeman vyhraje, i když prohraje, ale že Drahoš a to, co reprezentuje, prohrají, i když Drahoš vyhraje. Protože Drahoš je prostě příliš neschopná figurka neomarxistů, kterým tak bude celých následujících pět let dělat medvědí službu.

5 5
možnosti
JN

Tak zkuste Kalouskovi říci, že je neomarxista a máte ji jak ten náctiletý klučina.

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
IM

I38v78a95n 66M21i84n78á66ř

23. 1. 2018 19:37

Migrační vlny muslimských Arabů budou přicházet stále častěji a ve větším počtu. Postoj levičáckých multikulturalistů, ovládajících EU, je nejen vůči vlastnímu společenství - nezodpovědný, ale .. doslova zhoubný. Jako malý a poměrně lidnatý stát, bychom islámské invazi podléhali mnohem snáze a rychleji.

Těm, kteří argumentují prozatimní absencí migrace u nás, lze jen připomenout, kolik úsilí a finančních prostředků nás stojí - pouhá protiteroristická opatření a operativní nasazování policie - před možným terorizmem.

Zemanův příměr o Jezinkách-bezinkách a pověstných .. dvou prstíčcích, není nadsázkou. Máme svěřit osud své země do rukou signatáře "Listiny", která oprávněné obavy společnosti - považuje za nebezpečně xenofobní ?

4 7
možnosti
JR

J50a32n 36R44i93c60h18t37e22r

24. 1. 2018 11:13

Přesně tak. Přijmout 2.600 imigrantů, jak to navrhuje p. Drahoš, v praxi znamená přijmout kvóty. Protože tímhle by to samozřejmě neskončilo.

0 0
možnosti
LF

Ať klidně Zeman prohraje, je mi to fuk, ale jeho otevřenosti si cením.

3 3
možnosti
JM

Abych tu pohanku dokouřil......

5 2
možnosti
LF

Vážení! Ať je Miloš jaký je, a ne že bych ho musel, ale cením si toho, že na rozdíl od jiných nazývá otevřeně věci pravými jmény. Což se někomu nemusí líbit.

6 12
možnosti
  • Počet článků 398
  • Celková karma 6,08
  • Průměrná čtenost 1414x
Snažím se žít podle svého motta:
"Je lepší jít za sluncem, než za svým stínem."