Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máme cca. 6 000 lidí, kteří onemocněli koronavirewm, ale pouze 400 nakažených potřebovalo nemocniční péči, to je méně jak 10 procent. 85 % lidí na covid-19 pozitivních ale nemá žádné potíže nebo má potíže minimální. Smrká, lehce pokošlává, má 37 stupňů teplotou. To jdou evropská data. Ze Švédska, z České republiky.“Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí. Není tam přenos dotykem na kliku a podobně. Je samozřejmé zachovávat pravidla: mýt si ruce, ve veřejných prostorech a tam, kde jsou lidé, mít roušku a udržovat odstup. Stačí to dodržovat a můžeme se přirozeně vracet do života.“

0 0
možnosti
Foto

Pěkně děkuju, za takovouhle terapii společnostiRv

0 0
možnosti
Foto

Coronavirus zcela jistě prospívá přírodě. Únosný počet lidí na planetě je asi 500-700 milionů a ne dnešních 7,8 miliardy.

Ale vážně: Cestou globalizace nelze jít, říkáte. vyrábět s emá tam, kde se spotřebovává a ne tam, kde je to nejlevnější. To znamená, že boty budou stát místo 2,5 tisíce 6 tisíc, potraviny budou draží dvakrát, sociální péče třikrát. Reálný příjem klesne na třettnu. I váš. Myslíte, že to projde?

Obchod dává smysl, pokud přináší zisk. Dokud se vyplatilo dovážet černochy z Afriky do Ameriky jako otroky, vozili se. Konec otroctví byl jistě zásluhou slušných lidí, ale především otrocká práce přestala vynášet,

Nazývat čínskou chřipku Covid 19 pandemií je šíření poplašné zprávy. Zatímco na celém světě od 1. eldan zemřelo asi 20 milionů lidí, na tuto nemoc (a to ješět ve většině případů měl zemřelý jiné, závažnější onemconění) nějakých 180.000, tj. méně než 1%. To zcela jistě k na najěkaou hlubší sebereflexi stačit nebude.

0 0
možnosti
EH

R^

Jsme stálé více zhýčkáni a naštvaní na každého, kdo nám chce vzít krapet toho pohodlíčka zadarmo. Ať už to jsou plastová brčka pro lepší planetu nebo volný pohyb kvůli záchrany "umírajících starců". Jako děti, které nic nevybudovaly, ale na vše mají nárok jenom proto, že jsou. Naší rodiče a prarodiče museli začínat leckdy od nuly po druhé světové. Kéž by to, co zažíváme teď, bylo to nejhorší, co nás může postihnout. Ve srovnání s jinými katastrofami COVID asi nebude mít vysokou příčku.

1 0
možnosti
Foto

Po Druhé světové jsme naopak začínali s plnýma rukama Každý, kdo chtěl, mohl v pohraničí obsadit prázdný statek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 398
  • Celková karma 6,08
  • Průměrná čtenost 1414x
Snažím se žít podle svého motta:
"Je lepší jít za sluncem, než za svým stínem."