Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Bohužel možnost nařídit odposlech je možné jen pokud lze důvodně předpokládat, že jím budou získány skutečnosti významné pro trestní řízení a zároveň, nelze-li sledovaného účelu dosáhnout jinak. Příkaz k odposlechům tedy nelze vydat v případě, že je teprve prověřováno, zda k nějaké trestné činnosti vůbec dochází. Někdy prostě forma vítězí nad obsahem a police se s tím musí nějak vyrovnat, V kauze Rath ty odposlechy přímo poletovaly sem a tam po soudních síních.

0 0
možnosti
LK

L88u49b16o70š 87K92r96i63m19l

19. 6. 2020 13:22

Ač se mi nelíbí výsledek, tak na vině nejsou soudci NS, ale nekvalitní práce policie, vyšetřovatelů a v první řadě státních zástupců. Stát totiž může dělat jen to, co je zákonem povoleno. Bez jasných pravidel a jejich dodržování by nastala státní zvůle a diktatura.

A naprosto chápu, že pro mnoho lidí je akceptovatelné pravidlo “ účel světí prostředky” a “ když se kácí les, tak létají třísky” především když nejde o ně.

1 1
možnosti
Foto

Ha, ha, ha. Jakkoliv se zdá být rozhodnutí NS absurdní, průlomové a neuvěřitelné "horda všech nevinných zbrojnošů se zasměje a odjede na šicím stroji". K tomu není co dodat, pouze tolik, že ve věci odposlechů bude nutné měnit zákony a poslanci se rozhodně nudit nebudou (místo toho, aby se zabývali něčím jiným a potřebným);-([>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 35,18
  • Průměrná čtenost 1411x
Snažím se žít podle svého motta:
"Je lepší jít za sluncem, než za svým stínem."