Diskuse

O víře.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Problém zde je v tom že se na to díváme ze špatné strany. Pokud bychom se na to podívali s dějovým časovým horizontem staletí, tak bychom objevili určité zákony, principy a vývoj, který je zde stále dokola.

Jde o zákon zrodu vědomí, kde se nikdo nerodí s hotovým vědomím, nemá žádné, ale do dospělosti se rozvine, a to dokonce ke shodě ve vlastní generaci, pohlaví, a generacemi do minulosti a je zde vzájemná shoda. Zatím lze vytušit určitý program, jež zajišťuje lidský vývoj od nuly v době narození až do dospělosti, kde pak jsou stabilní celoživotní fáze a tady je ono jádro, kdy tyto stabilní celoživotní fáze, vytvářejí určité archetypy chování, myšlení, hodnot, filtrování reality z té celostní ... . Opět s dějovým vnímáním, bychom viděli, konkrétní, stále zde dokola v každé generaci opakující se archetypy, jeden archetyp je kmenový, kde je vládce stařešina, rod, a zde jsou šamani, či vědmy, pak je archetyp osobní, kde je typ autoritářský vládce, hierarchální náboženství autorit, víra v jednu autoritu, zde je pořád silný kmenový rodinný pud, a tak je zde náboženství a víra od militantní roviny až k autoritářské, vůdčí. V době velkého informačního tlaku na mozek, pak rovina osobní se rozvíjí k rovině hledání své identity, což vede k oddělení se od skupiny, celku, kmene, rodiny, a zde už mozek nefunguje v rovině dvou samostatných mozkových hemisfér, ale postupně je synchronizuje, do určitého principu, na kterém už dávno pracuje zrak a sluch, tedy prostorově. Jak můžeme vnímat celostní prostor, realitu, když jedním okem se díváme na blízko, což je levá hemisféra a tu mají aktivnější muži, a druhým okem se dívat do dálky, což je pravá hemisféra a tu mají aktivnější ženy. Přichází tzv. druhá puberta a to duševní, a tah třeba k ezoterice, mystice, magii.

0 0
možnosti
MR

Každý rok se u nás narodí 120. tisíc dětí a ve světě milióny, jež si musí vytvořit své vědomí, a stále dokola se opakuje tento vývoj vedený programem, znova se objevuje ona Amerika a stále se aktualizují stejné archetypy chování, myšlení, hodnot, díky stabilní celoživotní fázi v dospělosti, tak že vždy zde bude promile vůdců, náboženských fanatiků, ideologů, a proto nedojde a ani nemůže dojít k historickému znemožnění jejich prostředí které reprezentují a vytvářejí, vždy mají a budou mít nástupce, díky těmto zákonům a programu.

Vše je ukryto v našem mozku, jež vytváří naši realitu podle určitých algoritmů, řídících center ... , jež si od narození vytváří díky myriádám zpětných vazeb od okolí a sám se programuje. Následně pak vše simuluje na neuro-chemické bázi, což lze přirovnat, jak se televizní signál moduluje do obrazu, zvuku ... Zde to není ale televizní signál, ale psychika, emoce.

Tato modulace psychiky, je v několika rozměrech, kde se řídí určité stavy dynamik vícerozměrných stavů, jež zajišťují naši perspektivu. Pokud se jedna dynamika vychyluje, tak můžeme trpět různými fobiemi, pokud další tak problémy s pohlavní sebeidentifikací, pokud další, tak od depresí k schizofrenii až bipolární poruše, kde je to vychýlení do mínusu a k plusu tam spěje zase bipolární porucha, či různé náboženské excitace. To se děje v rámci elektrických vzruchů a následném vyplavování a zpětném vychytávání určitých neurotransmiterů.

Lze si to přirovnat v rámci levitující koule, která může být ovládána v několika směrech – dynamik, a tím měnit perspektivy vnímání, viz výše.

Problém je zde v tom, že náš druh zatím nemá dějovou časovou inteligenci, schopnost vnímat v řádech měsíců, roků, staletí, na místo toho se vědomí "odpojuje" v počas spánku, přepíná se do jiného funkčního módu, zde aktualizace řídících algoritmů z denních zkušeností a ... . Tím pádem druhý den víme už prd, máme jiné priority a vlastně se uzavíráme do svého denního existenčního vědomí, reality, Matrixu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 398
  • Celková karma 6,08
  • Průměrná čtenost 1414x
Snažím se žít podle svého motta:
"Je lepší jít za sluncem, než za svým stínem."