Přemysl Čech

O brzo "Vítejte v České logistické republice.."

16. 08. 2017 18:10:09
Když člověk projíždí Českem, začíná mít už teď pocit, že jsme jedním velkým skladem pro střední Evropu.. Betonová monstra vybudované na orné půdě, a nejen už kolem velkých měst, nelze přehlédnout..

A k tomu všemu musí vést cesty, areály mají další betonové plochy a kamion za kamionem křižuje naši zem. Nic se nevyrábí, jen systém "škatule škatule hýbejte" přemisťuje zboží.. Česko není rozlohou velká zem a měla by si hlídat, aby sklady nás časem tak trochu nepohltily. Někdo by měl stanovit stop stav jejich výstavby, prostě nějakou únosnou hranici.. Svět spěje ke zmenšování výrobků a jednou se může stát, že nebudou potřeba, ale jako soli bude potřeba orné půdy.

Jsem přesvědčený, že ty sklady už v současné míře velikosti neprodukují pro Česko nic pozitivního, není z nich skoro žádná přidaná hodnota, jako z výroby, zaměstnávají minimum lidí a to dost často "jinokrajce", kamionová doprava na to navázaná nám ničí silnice od okresek až po dálnice tak, že to dálniční poplatky a jiné příjmy státu z dopravy ani nezaplatí a i kdyby, to nejhorší, co kamiony a ostatní nákladní doprava způsobují je znečistění vzduchu, který tu musíme dýchat..

Ministerstvo financí a dopravy s nějakou vědeckou institucí by mělo rychle vyhodnotit přínos a dopady logistických center pro českou ekonomiku a stanovit hranici, ze kterou už nelze jít..

Autor: Přemysl Čech | karma: 27.40 | přečteno: 671 ×
Poslední články autora