Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel možnost nařídit odposlech je možné jen pokud lze důvodně předpokládat, že jím budou získány skutečnosti významné pro trestní řízení a zároveň, nelze-li sledovaného účelu dosáhnout jinak. Příkaz k odposlechům tedy nelze vydat v případě, že je teprve prověřováno, zda k nějaké trestné činnosti vůbec dochází. Někdy prostě forma vítězí nad obsahem a police se s tím musí nějak vyrovnat, V kauze Rath ty odposlechy přímo poletovaly sem a tam po soudních síních.

0 0
možnosti

L29u49b88o17š 92K27r31i62m45l

19. 6. 2020 13:22

Ač se mi nelíbí výsledek, tak na vině nejsou soudci NS, ale nekvalitní práce policie, vyšetřovatelů a v první řadě státních zástupců. Stát totiž může dělat jen to, co je zákonem povoleno. Bez jasných pravidel a jejich dodržování by nastala státní zvůle a diktatura.

A naprosto chápu, že pro mnoho lidí je akceptovatelné pravidlo “ účel světí prostředky” a “ když se kácí les, tak létají třísky” především když nejde o ně.

1 1
možnosti
Foto

Ha, ha, ha. Jakkoliv se zdá být rozhodnutí NS absurdní, průlomové a neuvěřitelné "horda všech nevinných zbrojnošů se zasměje a odjede na šicím stroji". K tomu není co dodat, pouze tolik, že ve věci odposlechů bude nutné měnit zákony a poslanci se rozhodně nudit nebudou (místo toho, aby se zabývali něčím jiným a potřebným);-([>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 398
  • Celková karma 6,08
  • Průměrná čtenost 1414x
Snažím se žít podle svého motta:
"Je lepší jít za sluncem, než za svým stínem."